Monmari

Monmari

El naixement del Monmari (1946-1990) va ser la culminació de l’esforç i la il·lusió d’una família de vaquers del Prat de Llobregat, la família Marimón.

Monmari

En les primeres setmanes de vida, el local no va tenir gaire èxit perquè l’altra sala de la ciutat, el Centre Artesà, va contraatacar amb unes pel·lícules molt comercials de l’època. Però, aviat, els espectadors del Prat es van familiaritzar amb el nou local i, com corresponia al ritual cinèfil d’aquells temps, van començar a acudir amb la bossa del berenar o, fins i tot, del sopar, per veure les sessions dobles entre les 740 localitats del Monmari.

Quan ja feia uns anys que la sala funcionava, el patriarca de la família, Quim Marimón, que havia viscut la Guerra Civil a terres andaluses, va decidir importar al Prat el costum dels cinemes a la fresca. I, en un solar a darrera del Monmari, es va construir una paret de calç, que seria la pantalla del nou cinema d’estiu, amb capacitat per a 1200 persones.

Durant anys, aquest va ser un cinema concorregut, però el 1974, a causa dels alts nivells de delinqüència que es registraven al municipi, la gent va deixar de sortir de casa a la nit, i el cinema d’estiu va haver de plegar. La nit de Sant Joan d’aquell mateix any, la família Marimón va cremar les cadires de fusta de la sala en una foguera que va provocar un núvol gris per tot el Prat.

Amb la mort del cinema d’estiu, el Monmari també va perdre molta de la seva preponderància, i l’any 1990 es va veure obligat a tancar. Sense abandonar mai el símbol d’identitat de la façana, primer es va convertir en una escola de ballet i, actualment, en un esplai per a la gent gran.Capri_façana

Com el Monmari, als anys 90 van tancar dos cinemes més del Prat, l’Artesà i el Modern. I, finalment, només va quedar el cinema Capri, l’última joia que la família Marimón havia inaugurat el 1967 a l’Avinguda Verge de Montserrat (actual centre geogràfic de la població), en un moment en què només hi havia camps d’alfals.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: