Pisa

Pisa

El Pisa és un supervivent a la seva ciutat. Cornellà de Llobregat conserva encara aquest emblemàtic local, on s’acosten espectadors d’arreu de la província de Barcelona en una tradició que passa de pares a fills.

El barri de Sant Ildefons va néixer amb la immigració de la resta de l’Estat a Catalunya. I, en aquest entorn, el Pisa és un edifici imponent que es manté com un vaixell a la deriva, després de la desaparició d’altres sales de projecció del municipi: l’Avenida, l’Edison, el Sandor…

Pisa sala

Als anys 80, el Pisa va adquirir un privilegi fins aleshores reservat a les sales de la Ciutat Comtal: El rètol de neó anunciava “Cine d’estrena de Cornellà”. A més a més, les seves crispetes guanyaven una fama merescuda. Però l’única opció del local per sobreviure va ser transformar-se en multisales. El 1987 va passar d’una a tres sales, i l’any 92 va adquirir la composició de quatre sales que presenta avui en dia.

Després de l’adaptació, el negoci va anar molt bé. I la crisi econòmica dels 90 no va afectar gaire el Pisa perquè no hi havia massa alternatives d’oci. Pel·lícules com “Titánic” o “El rey león” van batre en aquella època rècords de taquilla i van omplir sense dificultat les 700 butaques de la sala més gran del cinema.

Pisa taquilles

Actualment, en canvi, el ritual setmanal d’anar al cine s’ha perdut i les persones que encara trien aquesta forma de diversió són més selectives amb les pel·lícules.  Molts dels espectadors, però, no poden gaudir del cinema a la seva ciutat, i es reprodueix el model americà en què les sales s’ubiquen, cada vegada més, a la perifèria. Un model que ja ha fracassat als Estats Units, on els espectadors reclamen el seu particular Pisa.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: